7 ianuarie 2010

Kofler si cele 4 trambuline






Incercati sa urmariti: invingator in prima etapa a competitiei de la Oberstdorf,locul patru la Garmisch-Partenkirchen, locul patru la Innsbruck iar la Bischofshofen locul al cincilea...asta e formula cu care Kofler a castigat turneul celor 4 trambuline!

restul e de la onlinesport.ro, ca eu sunt obosita, am urmarit sariturile in reluare la ora 12 noaptea...
Cu un total de 1027.2 puncte, Kofler l-a devansat pe veteranul Cupei Mondiale Janne Ahonen, care a acumulat 1013.9 puncte. Al treilea in ierarhia turneului s-a clasat Wolfgang Loitzl, castigatorul din 2009 adunand la editia din acest an 1011.6 puncte.

Desi a castigat doua dintre cele patru concursuri ale competitiei, la Garmisch-Partenkirchen si Innsbruck, austriacul Gregor Schlierenzauer a incheiat turneul pe locul patru, cu un total de 1011.1 puncte, topul sase fiind completat de elvetianul Simon Ammann, cu 1008.3 puncte, si austriacul Thomas Morgenstern, cu 987.1 puncte.

Campionul olimpic de la Torino s-a consolat cu obtinerea victoriei in etapa de la Bischofshofen, unde a reusit sarituri de 133 si 136 metri care i-au asigurat 264.7 puncte.

Al doilea s-a clasat Janne Ahonen, cu 264 puncte, in timp ce Simon Ammann a incheiat podiumul, dupa ce a castigat prima mansa cu o saritura de 136 metri.

Dublul campion olimpic de la Salt Lake City a preluat de la Schlierenzauer tricoul galben de lider in ierarhia Cupei Mondiale, unde are un total de 669 puncte, fata de cele 651 adunate de oponentul sau austriac.

Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile continua pe 9 si 10 ianuarie cu etapele programate pe trambulina de zbor cu schiurile de la Kulm (Austria).

Ideea este ca toti au castigat cate ceva...si ei si noi...competitia a fost un adevarat spectacol, iar saritori sunt cu adevarat sportivi care se respecta!
Mai ales comentariile comentatorului care comenteaza competitia :)

Niciun comentariu: