10 octombrie 2009

Scrima = AUR!!!


Echipa nationala a Romaniei a obtinut medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrima,din Antalya (Turcia), dupa ce a trecut in ultimul act de Italia cu scorul de 45-44,.

Formata din Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hanceanu si Florin Zalomir, antrenati de Mihai Covaliu echipa Romaniei a cucerit medaliile de aur din proba de sabie dupa o partida interzisa cardiacilor, 45-44 cu Italia.

Peninsularii au condus in mare parte pe tabela, cea mai mare diferenta a fost de noua puncte, dar tricolorii au recuperat incredibil prin Rares Dumitrescu. Romanul a egalat la 43 impotriva lui Aldo Montano, a condus cu 44-43, Montano a castigat urmatorul punct, dar Rares a punctat decisiv pentru titlul mondial, informeaza Mediafax.

"Baietii au fost extraordinari, nu credeam intr-o astfel de victorie, puteam doar sa sper. Covaliu a fost un geniu ca sportiv, este si ca antrenor. Sunt foarte bucuroasa ca se poate face o asemenea performanta in scrima romaneasca. Nu stiu cati bani vor castiga, acesta e aspectul care m-a interesat cel mai putin" - Ana Pascu, presedinte FR de Scrima, (sportro).

Victoria de la Antalya reprezinta primul titlu mondial cucerit de Romania la un sport olimpic in acest an.

Drumul pana la aur:

Primul tur: Fara adversar
Turul doi: Romania - Germania 45-42
Sferturi: Romania - Franta 45-41
Semifinale: Romania - Ungaria 45-39
Finala: Romania - Italia 45-44

Tricolorii au mai obtinut o medalie la CM, Rares Dumitru obtinand argintul in proba de sabie.

FELICITARI COVALIU!!!

Niciun comentariu: