23 iulie 2010

e oficial - Formula 1 se muta la Digi Sport


Partea buna este ca nu mai comenteaza Dan Mihai Alexandrescu!!!
in rest...tocmai am renuntat la serviciile digi tv :(


Postul de televiune Digi Sport, aflat în proprietatea operatorului de telecomunicaţii RCS-RDS, a anunţat oficial că a cumpărat drepturile de televizare pentru Formula 1 pentru sezoanele 2011-2013, înţelegerea fiind astfel valabilă timp de trei ani.

Preţul tranzacţiei nu a fost comunicat, însă surse din piaţa media susţin că Digi Sport a plătit aproximativ 1 milion de euro pe sezon, valoarea totală a constractului fiind astfel estimată la 3 milioane de euro.

Numele comentatorilor nu au fost încă anunţate, însă Digi Sport
nu se va baza pe serviciile lui Dan Mihai Alexandrescu şi Victor Bonifaciu, perechea care a comentat Formula 1 la televiziunea publică, potrivit unor informaţii dezvăluite de blogul 3surse.ro.

Primele informaţii despre transferul drepturilor TV pentru Formula 1 de la TVR la Digi Sport au fost dezvăluite de jurnalistul Laurenţiu Mandu la începutul lunii iulie, însă la vremea respectivă nu se ştia în mod sigur dacă Dan Mihai Alexandrescu va rămâne unul dintre comentatori.

Digi Sport este un post de televiziune aflat în proprietatea operatorului de telecomunicaţii RCS-RDS şi poate fi recepţionat numai de persoanele abonate la unul dintre serviciile de televiziune ale acestei companii: Digi TV Cablu, Digi TV Cablu Digital, Digi TV Cablu HD sau Digi TV, ultimul dintre acestea fiind un serviciu de televiziune digitală. Postul TV transmite începând din acest sezon şi MotoGP, o altă competiţie majoră din lumea sporturilor cu motor, pe lângă numeroase campionate naţionale de fotbal, precum România Liga 1, Anglia Premier League, Italia Serie A, Spania Primera Division sau campionatul nord-american de baschet.

Unul dintre motivele pentru care TVR a renunţat la drepturile pentru Formula 1 ar putea fi audienta relativ scăzută a competiţiei în ţara noastră, rating variind între 1.5% pentru Marele Premiu al Ungariei din iulie 2009 şi 2.6% pentru Marele Premiu al Belgiei din august 2009. De asemenea, sesiunile de calificări au atras rating-uri cuprinse între 0.5% şi 1.8%, potrivit datelor furnizate în prima parte a anului de blogul 3surse.ro.

Via | Digi Sport | 3surse |formula1.automarket.ro
De Daniel Popescu...

Niciun comentariu: