28 septembrie 2009

Cupa Mondiala la HANDBAL feminin e a romancelor!

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a castigat turneul amical Cupa Mondiala la care au participat cele mai puternice 8 echipe din lume. In finala, fetele lui Radu Voina au invins dramatic Norvegia, scor 28-27. Tricolorele au jucat pentru a doua oara finala Cupei Mondiale, dupa cea din 2006, cand Rusia a invins, cu 29-28, intrand in posesia trofeului in premiera.
Romania a avut o prima repriza excelenta si se parea ca misiunea va fi una usoara dupa cele sase goluri avantaj de la pauza (18-12). Numai ca vechea metehna a handbalului romanesc nu ne-a dat pace nici in acest meci si am trait cu emotii.

Fetele lui Radu Voina au stapanit partida pana in minutul 50, cand nordicele au renuntat la orice siguranta si s-au napustit in atac. Doar cateva interventii excelente ale Paulei Ungureanu au facut ca victoria sa fie de partea noastra.

Pentru a ajunge in finala, Romania a trecut cu 30-24 de Germania, in timp ce Norvegia, campioana olimpica, a devansat echipa gazda, Danemarca, cu 24-20.

Aceasta a fost cea mai buna clasare a Romaniei la Cupa Mondiala. Anul trecut, tricolorele au incheiat pe locul 8.

Ultima intalnire dintre Romania si Norvegia a avut loc la Beijing, la Jocurile Olimpice, cand nordicele s-au impus cu 24-23.

Pentru ca au castigat trofeul, fetele lui Radu Voina vor incasa un cec de 25.000 de euro, in timp ce invinsele doar 15 mii de euro.

FELICITARI FETELOR!!!

Onlinesport.ro

Niciun comentariu: